Mijn visie

Door de jaren heen heb ik een obsessie ontwikkeld voor een specifieke keuken, namelijk: de Franse keuken. Het land waar de grondlegger van de moderne kook- en bereidingstechnieken zijn eerste voetstappen zette en uitgroeide tot icoon in de kokswereld, Auguste Escoffier.

Wie is Abdel Jaouad?

De verfijning, klasse en complexiteit waren aspecten die mij verliefd maakte op de Franse keuken.

Achtergrond

Ik flirtte met het idee om een Frans-Marokkaans concept te introduceren aan de wereld, het spookt al jaren door mijn hoofd. “The best of both worlds” noem ik het. De kruidige, aromatische én volle smaken uit de Marokkaanse keuken die bereid zijn op Franse wijze, het is een gewaagd concept waarmee ik de fijnproevers wil aantrekken, zowel bekenden als onbekenden van de Marokkaanse keuken behoren tot mijn publiek.

Waarom dit gewaagd is, komt doordat ik hierdoor de Marokkaanse keuken herdefinieer. De basis is de klassieke Franse keuken die beïnvloed wordt door de Marokkaanse, daarnaast geef ik knipogen aan andere invloeden uit verschillende landen die mijn interesse hebben gewekt.

Franse en Marokkaanse stijl

Frankrijk en Marokko hebben een aardig voorgeschiedenis met elkaar waardoor er vele Franse invloeden zijn geïmplementeerd in de Marokkaanse cultuur. Mijn gasten een totaal beleving geven, dat al begint bij binnenkomst tot aan het moment dat het gespreksstof op begint te raken, dat is waar ik voor wil staan. Een onvergetelijke avond waarin ik mijn gasten meeneem in mijn culinaire fantasie én waarvan nog lang nagenoten kan worden.

Culinair genieten