Over Chefchaouen

Chaouen is een naam die afleidt van de Marokkaanse stad genaamd: ‘Chefchaouen’ oftewel ‘de Blauwe Stad’. De locals noemen het simpelweg ‘Chaouen’. De oudheid, de mystiek, de gastvrijheid, de authenticiteit en charme zijn enkele eigenschappen die deze stad kenmerkt. De indigo blauwe gebouwen, de warme kleuren, de geuren én mensen hebben ervoor gezorgd dat velen voor deze stad zijn gevallen.

Mijn visie
Chefchaouen wonderbaarlijke stad

Het gebouwtje staat voor warmte, huiselijke sfeer en intimiteit. De trappen symboliseren de oude trappen van Chefchaouen en de treden staan symbool voor mijn pad naar perfectie.

Abdel Jaouad

Ik ben Abdel Jaouad, ik ben een ambitieuze kok die een diepgewortelde passie heeft voor het kookvak. Mijn culinaire avontuur is begonnen op 15 jarige leeftijd. Op school had ik kennisgemaakt met het kookvak door wekelijks voor mijn favoriete leraren te koken.

Vanaf het moment dat ik in de keuken stond, veranderde er iets in mij. Het gevoel was onverklaarbaar voor mij destijds, naarmate de jaren verstreken en ik mijzelf verder ontwikkelde bij gerenommeerde restaurants en cateraars, kon ik het gevoel verwoorden, namelijk: hartstochtelijkheid.

Na het behalen van mijn kook certificaat op 15 jarige leeftijd, wist ik dat ik hierin door wilde gaan en heb ik mijn hart gevolgd. Na de nodige koksopleidingen te hebben gevolgd en veel ervaring opgedaan te hebben in verschillende keukens onder leiding van de besten, waaronder Armijn van Nierop, is het nu tijd om het naar een hoger niveau te tillen als zelfstandige chefkok, toen ontstond Chaouen.

Ambitieuze kok